fb_pixel

Контакти

Офіційний постачальник екіпірування Олімпійської збірної України 2015 - 2023

​​​​​​​

‌Діана Варінська: «Не падати раніше пострілу»

— У дитинстві були більше відмінницею або «поганою дівчинкою»?

— Однозначно відмінницею, але з характером :)

— Гімнастика була вашою мрією або мрією батьків?

— Моєю. Батьки ніколи не тиснули на мене, щоб реалізувати свої плани. Зрозуміло, що я не могла зовсім у дитячому віці вибрати, що це буде гімнастика, але привели мене в неї саме батьки. Тільки вже в більш усвідомленому віці, коли було видно результат і почали з’являтися труднощі, батьки допомагали мені не опускати руки та змушували тренуватися, коли це було справді потрібно.

— Ніколи не було бажання змінити дисципліну або кинути займатися?

— Змінити дисципліну ні. Кинути займатися бажання було, думаю, як і в багатьох професійних спортсменів. Але я вважаю, що це випробування, які потрібно долати, а не здаватися. Занадто багато часу й сил було вкладено в результат, тому не так легко просто взяти й кинути. Напевно, любов до гімнастики перемагає та сприяє тому, що я продовжую тренуватися далі.

​​​​​​​

— Що, на ваш погляд, найцінніше з того, чого навчили вас тренери?

— Напевно, це формування характеру — завдяки тренерам і спорту. Витримка, самодисципліна, вміння терпіти й долати труднощі. Це все, про що постійно нагадують тренери, і ті цінні якості, які допомагатимуть по життю за межами спортивного залу.

— Батіг чи пряник — якому методу в тренерстві віддаєте перевагу?

— Однозначно пряник. Але іноді потрібно й струснути мене, так би мовити, привести до тями. У мене досить складний характер і багато чого я можу приймати в штики. Тому винятково жорсткий підхід не для мене. Я краще сприймаю критику і загалом слова тренера через м’яку форму та взаєморозуміння.

— Як ви готуєте номери для виступів?

— Тут нічого цікавого. На вільних вправах вибираємо музику, яка мені до душі, і хореограф ставить композицію. На інших снарядах це просто комбінації, які «зв’язувалися» впродовж багатьох років.

— Якщо шкідлива їжа, тоді яка?

— Обожнюю солодке. Щось із фастфуду, іноді й солодка газована вода.

— Спорт і відносини: чи складно поєднувати?

— Не складно, якщо ти знаєш свою мету й не припиняєш до неї йти. Якщо бути сфокусованим тільки на відносинах, результати в роботі можуть падати. Завжди потрібно чимось жертвувати, і в миті, коли важливо віддати перевагу чомусь одному, потрібно зробити правильний вибір. Взагалі, завжди можна знаходити баланс, і стосунки впливатимуть тільки позитивно.

​​​​​​​

— Як любите відпочивати?

— Ліниво :) Наприклад, кіно, шопінг, прогулянки. Іноді хочеться якогось активного цікавого відпочинку, але коли справа доходить до вихідного, можу вибрати просто пролежати весь день (посміхається).

— Які країни відвідали завдяки змаганням? Загалом які міста чи країни ваші улюблені?

— Досить багато країн, але, щоб їх дослідити, просто не було часу. Сподобалися Мельбурн, Швейцарія. У принципі в будь-якому місці цікаво бувати, але, щоб визначитися з чимось улюбленим, потрібно більше часу на місто.

Шукайте зручне взуття для тривалих прогулянок містом? Жіночі кросівки у великому асортименті доступні на сайті PEAK Sport!

— Чи є у вас девіз або кредо, яке допомагає у важких ситуаціях?

— У мене часто в голові лунає фраза, яку мені любить повторювати тато: «Не падай раніше пострілу». Це нагадує мені, що завжди потрібно йти до кінця.

— Якою була найважча перемога?

— У плані змагань не пам’ятаю такого. А на тренуваннях, у процесі підготовки, найскладніше — це перемога над самим собою, щоб досягти якогось результату.

— Як ви вважаєте, з талантом народжуються, чи будь-яка дитина може досягти видатних спортивних висот?

— Талант і здатності, звичайно, грають роль. Але цього замало. Можна бути супер талановитим і не скористатися цим. Найчастіше успіху досягають і з середніми даними, завдяки бажанню та великій праці. Також можна намагатися всіма силами домогтися спортивних результатів, але якщо людині зовсім не дано, нічого не вийде.

Тому тут у комплексі, бодай трохи таланту та дуже багато роботи над собою.

​​​​​​​

— Кому передаєте естафету інтерв’ю (тренер, спортсмен)?

— Передаю естафету Владі Нікольченко (гімнастика).

Дякуємо Діані за інтерв’ю, і бажаємо ніколи не падати раніше пострілу :)

Фото взяті з профілю в Instagram, з дозволу спортсменки.

{360_photo}