fb_pixel

тел. гарячої лінії

0800331565

Офіційний постачальник екіпірування Олімпійської збірної України 2015 - 2023

Авітаміноз втомлена дівчина | Peak Sport Ukraine​​​​​​​

Як впоратися з нестачею вітамінів восени

Прихід осені, а разом із нею холодів, високої вологості та дефіциту сонячного світла викликає погіршення настрою й загального стану організму. Ми відчуваємо занепад сил, організм менш активно бореться з застудами та інфекціями.

Замість прагнення до активних дій у нас з’являється бажання закутатися в плед і прокинутися "when september ends". Одна з причин такого стану — осіння нестача вітамінів, або авітаміноз. Фахівці PEAK Sport поділилися симптомами нестачі вітаміну «Д» восени, а також ефективними способами повернути гарний настрій, високу продуктивність, силу й мотивацію. Більше порад про харчування та спорт шукайте в  блозі компанії.

Причини та прояви осіннього авітамінозу

За літо ми отримуємо велику кількість активних речовин, зокрема вітамінів. Однак більша частина з них не затримується в організмі надовго. Зменшення кількості свіжих ягід і фруктів, скорочення часу перебування на свіжому повітрі й під сонячними променями, а також зниження сонячної активності — основні чинники осіннього авітамінозу.

Точну карту дефіциту вітамінів показують результати аналізів. Однак є загальні ознаки, за якими можна визначити авітаміноз. Якщо ви:

● помічаєте апатію та появу дратівливості;

● відзначаєте загальну слабкість і швидко втомлюєтеся навіть від незначних навантажень;

● страждаєте від частих головних болів;

● стикаєтеся з кровотечами ясен, а також сльозогінністю;

● відзначаєте погіршення стану, шкіри, волосся й нігтів;

● частіше хворієте, —

є підстави стверджувати, що це вияв нестачі вітамінів. На додаток до загальних ознак можна виділити специфічні симптоми нестачі вітаміну Д восени: нудоту, закрепи або діарею, болі в суглобах і м’язах, лихоманку, безсоння, печіння в горлі, зниження ваги та гостроти зору.

Знизилася мотивація? Хочеться надіти теплі носки, споживати більше шкідливої їжі, солодощів і нікуди не виходити? Існують ефективні способи «повернути себе до життя», навіть коли за вікном — туманний Альбіон.

Комплекс вітамінів | Peak Sport Ukraine​​​​​​​

7 способів повернути енергію, працездатність і гарний настрій

Зменшення надходження вітамінів в осінній період — природне явище. Однак є безліч способів поліпшити стан здоров’я та якість життя. Серед них:

1. Підтримка рухової активності. Правильно дібрана вітровка жіноча чи чоловіча дозволяє займатися бігом і ходьбою навіть у погану погоду, а ранкова гімнастика, аеробіка чи фітнес у якісному спортивному одязі відмінно покращують настрій і заряджають на цілий день.

2. Приймання сонячних ванн. У теплі сонячні дні намагайтеся проводити більше часу на вулиці. Сонячні промені стимулюють вироблення вітаміну D, завдяки якому шкіра стає пружною, волосся — здоровим і гладким, а зубна емаль — сильною. Він також захищає організм від застуди, діабету, очних і шкірних захворювань. Крім того, з вітаміну D синтезуються гормони щастя серотонін і дофамін. Саме тому нас так тішать сонячні дні.​​​​​​​

Прогулянки приноситимуть задоволення, якщо ви гуляєте в трендовому й зручному взутті. Купити кросівки чоловічі та жіночі моделі можна онлайн в інтернет-магазині PEAK Sport.

3. Дотримання правильного харчування. Більшу частину вітамінів, яких нам бракує восени, можна отримати з корисних продуктів: вершкового масла й рослинної олії, кисломолочних продуктів, яєць, яскраво забарвлених фруктів та овочів, злаків, риби й морепродуктів. Харчуйтеся різноманітно, намагайтеся скоротити споживання їжі, яка піддавалася високотемпературній обробці. Раціон восени повинен складатися з переважно теплої їжі — це запорука сильного імунітету та доброго травлення в холодний період року. 

4. Підтримка водного балансу. Пийте достатню кількість рідини, особливо після інтенсивних тренувань з рясним потовиділенням.

5. Споживання вітамінних і мінеральних комплексів. Якщо у вас немає можливості організувати повноцінне й різноманітне харчування, придбайте вітамінні та мінеральні препарати. Їх також рекомендують до вживання людям зі значним дефіцитом певних вітамінів. Дефіцити визначають після здачі аналізів.

6. Підтримання здорового сну. Після робочого дня, фізичних навантажень і прогулянок відновлюйте сили за допомогою повноцінного сну тривалістю не менше семи годин. Рекомендується також відхід до сну до 22.00 — у період з 22 до 2 години ночі виробляється гормон мелатонін, він бере участь у регуляції ритмів сну й неспання. Пізніше замінюється гормоном бадьорості серотоніном, який не забезпечує повноцінного відновлення.

7. Чергування навантажень і відпочинку. Пам’ятайте, що найкращий відпочинок — зміна заняття. Працюючи в Принстоні, Айнштайн щодня проходив пішки майже 5 км. Дарвін щодня здійснював по три 45-хвилинні прогулянки. Ходьба покращувала їм пам’ять, підсилювала творчий потенціал і здатність розв’язувати проблеми. Альберт Айнштайн також любив «перемикатися», встаючи з крісла, у якому він працював, і прогулюючись по кімнаті в пошуках розв’язання задачі.

Резюмуємо: можна вибрати два шляхи. Перший — продовжувати хандрити, страждаючи від нестачі руху й вітамінів. Другий — переглянути режим дня, активностей і харчування, забувши про депресію та зниження мотивації навіть у період холодів.

{360_photo}