fb_pixel

тел. гарячої лінії

0800331565

Офіційний постачальник екіпірування Олімпійської збірної України 2015 - 2023

Як вибрати кросівки для бігу та інших тренувань

Мінімізуємо ризик отримання травми та підвищуємо ефективність тренувань із гайдом PEAK Sport

Під час занять спортом м’язи й суглоби спортсмена піддаються великому навантаженню. Саме тому найважливіша складова екіпірування спортсмена — це жіночі кросівки для бігу та чоловічі моделі.

Головні критерії вибору кросівок для тренувань

1. Амортизація. Найчастіше амортизаційна подушка розташована коло п’яти, іноді рівномірно розподілена по всій підошві.

Кожні півроку бренди спортивного взуття світового рівня випускають нові моделі, приділяючи особливу увагу в розробці амортизаційним властивостям і технологічності. PEAK Sport «одягає» учасників олімпійських збірних і знає, наскільки важливі комфорт та технології у спортивному екіпіруванні. Саме тому ми використовуємо надсучасні технології, що підвищують безпеку тренувань, та роблять їх максимально продуктивними. Купити чоловічі кросівки та жіноче спортивне взуття можна онлайн та у фізичних магазинах виробника.

Наприклад, ми використовуємо технологію «нульової гравітації», яка робить носіння взуття максимально непомітним навіть після великої пройденої дистанції.

2. «Дихаюча» технологія. Вентиляція особливо важлива для бігунів на довгі дистанції або під час будь-яких інтенсивних кардіонавантажень. Зверніть увагу на чоловічу модель кросівок для тренувань EW0127H-BLA та на жіночу модель EW0128H-PIN. Плетений матеріал у верхній частині взуття забезпечує відмінну вентиляцію.

3. Вибір за призначенням.

Види кросівок за рельєфом

Вибираючи кросівки для бігу чи будь-якого іншого виду спорту, важливо зважати на особливості підошви. Кросівки мають підходити для тих умов, для яких ви плануєте їх купувати.

● Для бігу на біговій доріжці, по асфальту та іншим твердим рівним поверхням підійде м’яка підошва. Взуття з такою ж підошвою можна вибрати для тренувань у залі, фітнесу та аеробіки.

● Для ґрунтових доріжок та м’яких ґрунтів варто зупинитися на жорсткішій підошві з протектором. Протектор – це рифлена нижня частина кросівка з заглибленнями і пазами, які покращують зчеплення й віддачу.

● Біг по лісі та в погану погоду вимагає ще більш агресивного протектора та жорсткішої підошви, щоб захистити ногу спортсмена від гострих каменів і корчів, запобігати ковзанню на повалених стовбурах чи каменях. Окрім такої підошви, взуття для бездоріжжя часто має ущільнену сітку, яку складніше пошкодити.

Види кросівок за сезонністю

Тонка сітка, яка добре пропускає повітря, ідеально підійде на літо.

Із початком осені та навесні слід звертати увагу на щільніший шар сітки.

Узимку захистять від переохолодження кросівки з підкладкою та мембраною. Мембрана захищає від бризок дощу, утім «не любить» воду. Уникайте калюж чи струмків або захищайте ноги від потрапляння всередину взуття води спеціальними вологонепроникними гетрами.

Кросівки з металевими шипами забезпечать максимальне зчеплення на кризі чи надмірно слизькій поверхні.

Шкіра: натуральна чи шкірзам?

Взуття повинне забезпечувати циркуляцію повітря, а також бути легкими. Кросівки зі шкірозамінника неважкі, за своєю стійкістю до зовнішніх чинників не поступаються натуральній шкірі. На відміну від шкіряних кросівок, не втрачають форму (натуральна шкіра має властивість розношуватися). При цьому кросівки із замінника шкіри не можна купувати з розрахунком, що шкіра «розтягнеться» на 3 мм. Таке взуття дихає, не пропускаючи вологу. Звертаємо вашу увагу, що кросівки зі шкірзамінника не можна носити при температурі +20°C та вище.

Після купівлі бігової пари прислухайтеся до своїх відчуттів: пройдіться в нових кросівках, пострибайте, пробіжіться вдома. І, звісно, не беріть спортивне взуття безпосередньо перед змаганнями. Нехай вибір завжди буде вдалим!

{360_photo}