fb_pixel

тел. гарячої лінії

0800331565

Офіційний постачальник екіпірування Олімпійської збірної України 2015 - 2023

Темная спортивная форма парень | Peak Sport Ukraine​​​​​​​

Одяг для спортзалу: з якого матеріалу вибрати

Близько 20 років тому в спортивному лексиконі з’явилися поняття еластичності, повітропроникності й відведення вологи — властивостей нових розробок в індустрії спортивного одягу. Адепти ЗОЖу зрозуміли: правильний одяг для спортзалу покращує якість тренувань і впливає на кінцевий результат. Фахівці компанії PEAK підготували рекомендації щодо вибору спортивного одягу, а також аксесуарів, жіночих кросівок і чоловічих моделей взуття.

Топ вимог до одягу для тренувань

Під час вибору тренувального одягу важливо врахувати такі параметри, як зручність, посадка, здатність вбирати вологу й відповідність одягу видам вправ. Тренування складаються з рухів різної інтенсивності. Тертя або роздратування від жорсткого екіпірування або його поганої посадки порушує концентрацію та може призвести до травм.

Піт — природне явище під час виконання вправ. Однак надмірне потовиділення викликає дискомфорт. Екіпірування, яке легко відводить піт — найкращий спосіб підтримувати нормальну температуру й стан шкіри під час тренування. Добирайте одяг, розроблений із застосуванням технології NPE-Oxygen Ice. Вона забезпечує холодне провітрювання, швидке всмоктування й відведення вологи, а також антибактеріальні властивості.

Крім того, спортивне екіпірування повинне забезпечувати природну вологість шкіри, зручність рухів, безпеку тренувань, високу зносостійкість. Для будь-якого спортсмена важливими факторами під час виборі одягу також є довговічність і легкість в догляді. Менеджери PEAK Sport зібрали міні-туторіал з перевагами основних матеріалів, які використовують на виробництві тренувального одягу.

Спортивна форма для йоги й пілатесу | Peak Sport Ukraine​​​​​​​

Основні матеріали для спортивного одягу

Найпоширеніші матеріали, які використовують провідні бренди спортивного екіпірування — бавовна, нейлон, поліестер, поліпропілен і спандекс. У кожного з них є свої переваги та недоліки.

Порада: PEAK Sport не рекомендує використовувати одяг з натуральних тканин під час високоінтенсивних тренувань, які передбачають сильне потовиділення. Віддайте перевагу технологічній тканині, яка підтримує нормальний температурний режим, відводить вологу з поверхні шкіри й швидко сохне.

1. Бавовна. Комфортний м’який матеріал. Ідеально підходить для занять з низьким потовиділенням, таких як йога, стретчинг і пілатес. Через здатність матеріалу затримувати вологу використання одягу з бавовни не рекомендується для інтенсивних тренувань.

2. Нейлон. Еластична, зручна тканина, яка добре «дихає» та швидко сохне. Застосовується в багатьох сучасних спортивних костюмах. На відміну від бавовни, чудово відводить піт із поверхні шкіри, що робить матеріал найкращим вибором для інтенсивних занять.

3. Поліестер. Завдяки високій міцності та повітропроникності широко використовується в тренувальному екіпіруванні. Ця легка та стійка до УФ-променів тканина добре вбирає вологу, але сохне не так швидко, як нейлон.

4. Поліпропілен. Як і поліестер, поліпропілен виготовлений на базі синтетичної сировини. Завдяки високій водостійкості це ідеальний базовий шар для спортивного екіпірування.

5. Спандекс (лайкра, еластан). Еластичну тканину активно використовують при пошитті більшості видів компресійного одягу. Спандекс м’який, зручний, легкий, добре вбирає вологу. Єдиний недолік — менша в порівнянні з іншими матеріалами повітропроникність.

Легкі матеріали з ефектом «дихання», які не натирають шкіру та чудово вбирають вологу — найкраще рішення для спортивного екіпірування. Ці властивості характерні для синтетичних матеріалів, таких як поліестер, нейлон і спандекс, а також змішаній з м’якою бавовною сировині із застосуванням сучасних технологій. Високотехнологічний, зручний і трендовий одяг компанії PEAK чудово поєднується з жіночими шкарпетками кольоровими та іншими аксесуарами.

{360_photo}