fb_pixel

Контакти

Офіційний постачальник екіпірування Олімпійської збірної України 2015 - 2023

​​​​​​​

Підтримуємо імунітет: як не захворіти взимку

Повністю ізолюватися від вірусів та бактерій неможливо — натомість можна підвищувати імунітет та запобігати хворобам у холодну пору року. Розповідаємо, звідки брати вітаміни та як ще допомогти організму восени та взимку. Чоловічий одяг від виробника та жіночі моделі на холодний сезон шукайте в інтернет-магазині PEAK Sport.

Складаємо осінньо-зимове меню

Звідки брати вітаміни взимку? Передусім — зі збалансованого, ретельно складеного меню. Не поспішайте бігти за синтетичними полівітамінами чи йти у відділ з фруктами, привезеними з-за кордону. Україні теж є чим потішити й урізноманітнити меню «холодного сезону».

1. Вітамін С. Вітамін С — чи не найбільший рятівник нашого організму у періоди між сезонами та в холодну пору року. Його багато в ківі, шипшині та капусті. Вітамін руйнується під час термообробки, отож його важливо брати зі свіжих овочів та фруктів.

2. Цинк. Цинк допомагає організму виробляти антитіла. Міститься в м’ясі, морепродуктах, яйцях, зародках пшениці, дикому рисі, кунжуті та у вівсяних пластівцях.

​​​​​​​3. Магній. Гармонізує ЦНС, знижує наслідки короткого чи хронічного стресу. Магній міститься у ​​​​​​​

бобових, горіхах та зернових: гречці, пшоні, перловці, дикому рисі та булгурі. Окрім цього, магній можна отримувати з мінеральної води. Щоб не забувати підтримувати водний баланс, придбайте пляшку для води та встановіть спеціальний додаток чи нагадування. Скільки води споживати на день, читайте в статті​​​​​​​

4. Фітонциди. Вони підвищують імунний бар’єр організму, борються зі шкідливими бактеріями та мікроорганізмами, а також сприяють процесам відновлення клітин. Джерела фітонцидів — редька, часник, цибуля та хрін.

5. Ненасичені жирні кислоти. Омега-3 — потужний протизапальна та загальнозміцнювальна речовина. Багато ненасичених жирних кислот у жирній рибі, такої як сьомга, форель, а також в оливковій олії.

Запасаємося адаптогенами

Адаптогени — це група рослинних препаратів, які тонізують організм, допомагають швидше та легше адаптуватися до фізичних (тепло, холод, тренування) та біологічних (бактерії і віруси) видів стресу. Це сприяє швидкому відновленню після нервового навантаження чи активних тренувань.

• Наприклад, женьшень допомагає легше переносити різкі перепади температур і шум, має протизапальну дію, підвищує загальний рівень енергії.

• Елеутерокок — його ефективно використовувати для лікування застуди та грипу. Підвищує концентрацію уваги та має заспокійливий ефект.

• Ашваганда — природний імуномодулятор. Сприяє відновленню організму після важких захворювань та покращує сон.

Важливо: збалансоване харчування та введення до раціону адаптогенів не гарантує 100% захисту від хвороб. Комбінуйте здорове харчування зі спортом, щоб дати опір типовим зимовим вірусам! Жіночі утеплені штани та інший спортивний одяг для жінок та чоловіків підвищать ефективність тренувань.

Займаємося спортом

Для того, щоб мобілізувати сили організму для боротьби з сезонними захворюваннями, залиште в повсякденній рутині трохи часу для фізичної активності: ходіння по сходах, аеробіки, фітнесу, йоги, бігу чи будь-якого іншого виду. Якщо ж ви інтенсивно тренуєтеся в теплу пору року, взимку краще переглянути програму

​​​​​​​

тренувань: занадто виснажливі тренування можуть підірвати імунітет. В онлайн-магазині PEAK доступний великий вибір якісного та утепленого спортивного одягу для жінок. Купити його, а також чоловічі моделі допомагають кваліфікаційні менеджери.

Пробуємо ароматерапію

Ефірні олії, які допомагають організму боротися з вірусами та мають знезаражувальні властивості:

• олія рожевого дерева;

• олія чайного дерева;

• олія ромашки римської;

• олія лаванди.

Як використовувати: додайте 4 краплі олії або суміші олій в аромалампу або аромакулон.

Спортивне взуття та якісний одяг для холодної пори року шукайте в точках продажу PEAK та купуйте онлайн на сайті. Допомагаємо правильно визначитися зі своїм розміром, а також дібрати екіпірування для тренувань залежно від потреби, кліматичних та експлуатаційних умов.

​​​​​​​

​​​​​​​

{360_photo}